verbindt wie mee wil blijven bewegen

Bekijk hier gezamenlijke antroposofische agenda


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Extra Jeroen Bosch-dag in Den Haag

2 april 2016 @ 10:00 - 12:45

€15

De belangstelling voor de Jeroen Bosch Studiedag op 12 maart was groter dan er plaatsen waren. Om u toch de kans te geven u met Rien Zwijnenburg en Lisette Buisman te verdiepen in de spirituele beeldenwereld van Jeroen Bosch organiseren we een extra dag op zaterdagochtend 2 april in De Zalen, Riouwstraat 1, Den Haag.

Programma

10.00   Inloop
10.30   Lezing van Rien Zwijnenburg: De beeldentaal van Jeroen Bosch, boodschap voor de huidige tijd?
11.20   Pauze
11.45   Lezing van Lisette Buisman:  Het Laatste Oordeel
12.45   Afsluiting

Aanmelden per email bij: degraaff@legra.demon.nl

Kosten: € 15,-. Studenten, jongeren € 8,-. Betaling op rekening NL62INGB0000678486 t.n.v. Studiecentrum voor Anthroposofie Den Haag o.v.v. Jeroen Bosch. Betaling aan de kassa is ook mogelijk.

Actuele informatie: www.anthroposofie-denhaag.nl

In de eerste lezing is voor Rien Zwijnenburg het thema ‘De beeldentaal van Jeroen Bosch, een boodschap voor de huidige tijd? De antroposofische arts Rien Zwijnenburg houdt regelmatig lezingen over onderwerpen die met kunst en antroposofie te maken hebben, en verdiept zich al jaren in Jeroen Bosch.

Voor de tweede voordracht heeft Lisette Buisman, priester in de Christengemeenschap te Den Haag, gekozen voor het thema ‘Het Laatste Oordeel’, en voor een benadering mede vanuit haar professie. Voor haar geldt het zelfde als voor de eerste spreker, dat zij al jarenlang lezingen en cursussen geeft over onderwerpen op het raakvlak van kunst en antroposofie.

 

Bezoek van de tentoonstelling en de stad Den Bosch

Er zijn alleen nog maar een kaartjes te koop voor een bezoek aan het Noord Brabants Museum in de eerste week van mei. Als u een ticket wilt, dan moet u zich zo snel mogelijk hier aanmelden.

Voor diegenen die geen kaartje meer kunnen krijgen is er een alternatief: ga naar het Jeroen Bosch Art Center. Daar zie je de gehele magnifieke collectie van Jeroen Bosch in al zijn luister, weliswaar in kopie, maar in de beste kopieën die er ooit zijn gemaakt.

En verder nog een tip: neem ook een kijkje in de Sint Jan en doe evt. de uitgezette rondwandeling met informatieve beschrijving.

Vervolg op 29 september

De dag van 12 maart 2016 vormt een tweeluik met een door de AViN te organiseren bijeenkomst op 9 september 2016. Dan valt het accent onder meer op de betekenis van de Zwanenbroeders in relatie tot Jeroen Bosch.

Met dank aan de voorbereidingsgroep AVIN-ledengroep Zutphen en Apeldoorn, die de Studiedag op 12 maart heeft georganiseerd: Frans Bouts, Corrie Wijkhuizen, Jac Net, Pieter van Blom, Christa Zon Koelman en Marijcke van Hasselt,

Hartelijke groet,  Bert de Graaff

PS Zie hier voor achtergrond-artikel

jb

Gegevens

Datum:
2 april 2016
Tijd:
10:00 - 12:45
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Zalen
Riouwstraat 1
Den Haag,
+ Google Maps