verbindt wie mee wil blijven bewegen

Bekijk hier gezamenlijke antroposofische agenda


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lucifer

8 oktober 2016 @ 20:30 - 22:30

vanaf €17,50
Twee voorstellingen (8 en 9 oktober) onder de hoge gewelven van de indrukwekkende Electriciteitsfabriek. Betoverende zang met waarachtige, hemelse klanken van Arvo Pärt afgezet tegen de verleidelijk expressieve taal van Eric Whitacre. Drie acteurs en drie dansers beelden het eeuwenoude verhaal uit dat Joost van den Vondel aanzette tot het schrijven van zijn meesterwerk over de val van een engel. Jaloezie en hoogmoed versus trouw en dienstbaarheid. Een kosmische strijd tussen licht en duister; ‘LUCIFER’.

De muziek in Lucifer is van Arvo Pärt, Eric Whitacre, Alec Roth, Sisask, Talbot, Tormis, Mäntyjarvi en Sumera.
Lucifer, lichtdrager, opperste van alle engelen, benijdt Gods onbepaalde grootheid. De geboorte van Adam en Eva, naar Gods beeld geschapen vormt een bedreiging voor zijn licht en macht. Lucifers jaloezie wordt ondraaglijk en geholpen door Beëlzebub bereidt hij een opstand voor. Er volgt een strijd die resulteert in de verbanning van Lucifer en zijn trawanten uit het hemelrijk.
In deze bewerking trekken Beëlzebub en Lucifer samen op. Beëlzebub voedt de jaloezie van Lucifer maar speelt tegenover Gabriël de zoete onschuld. Als boodschapper van God waarschuwt Gabriël Lucifer en de zijnen voor het onheil dat hun te wachten staat wanneer zij vasthouden aan hun verzet tegen Gods plannen met de mens. Lucifer beroept zich tenslotte op zijn recht om te volharden in zijn verzet. Onuitstaanbaar vindt lucifer het dat zijn plek als eersteling en hoogste wezen na God wordt ingenomen door een schepsel dat de naam ‘mens’ draagt; een armetierig schepsel dat in alles minder is dan een engel….
regie: Elard Pijnaken
muziek: Kamerkoor Kwintessens o.l.v. Raoul Boesten
beelden: Rik ten Cate
spel: Saskia Mees, Daniel Koopmans en Annemarie de Bruijn
choreografie: Cora Bos- Kroeze
dans: Eric Beauchesne, Anna Hermann en Stefan Zeromski
kaarten bestellen: www.kamerkoorkwintessens.nl

Gegevens

Datum:
8 oktober 2016
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
vanaf €17,50
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Website:
www.kamerkoorkwintessens.nl

Organisator

Website:
www.kamerkoorkwintessens.nl

Locatie

E.ON Electriciteitsfabriek
Constant Rebequeplein 20
Den Haag,
+ Google Maps