verbindt wie mee wil blijven bewegen


Geplaatst op maandag 26 juni 2017

Groene Prijs 2017 voor groen schoolplein Vrije School Michaël

Op 5 juni, Wereldmilieudag, maakte GroenLinks Zwolle de winnaar van de Groene Prijs 2017 bekend. De onderscheiding gaat dit jaar naar de Vrije School Michaël voor hun groene schoolplein.

Omlijst door het schoolpleinlied, een ijsje en rondleiding is de prijs vandaag op het schoolplein overhandigd aan de kinderen en directeur Danielle Wessels.

De Groene Prijs is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle. Zwollenaren konden de afgelopen tijd kandidaten nomineren voor de prijs. Uit de vele inzendingen heeft de fractie van GroenLinks Zwolle de prijs toegekend aan het groene schoolplein van de Vrije School. De fractie moedigt andere scholen aan dit groene voorbeeld te volgen.

Een groene speelplek

Een groen plein voor school én wijk, dat is het. Sinds de herfstvakantie wordt er druk gespeeld op het plein, zowel onder schooltijd als daarbuiten. “Water wordt opgepompt, dammen gebouwd, hutten gebouwd met de takken, optredens in het buitenlokaal, evenwichtsspelletjes met de lange planken, ‘boomtikkertje’ tussen de beschilderde takken, gezellig kletsen op de bankjes, de glijbaan op- en af, door de tunnel en over plassen springen… ”

De Groene Prijs

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Zie ook de website van Vrije School Michaël.

Bron: website van GroenLinks


Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van actualiteiten uit de regio.

Selecteer plaatsen

Meer achtergronden

Alle achtergronden 

Meer activiteiten

Volledige agenda