verbindt wie mee wil blijven bewegen


Geplaatst op zaterdag 11 november 2017

Opnieuw een vrijeschool in Hilversum

Hilversum begint dit schooljaar met een nieuwe school in haar gemeente. Onder de naam De Windkanter is begin september opnieuw een vrijeschool in Hilversum onofficieel geopend. Er was al eerder een vrijeschool in Hilversum, maar die sloot haar deuren in 1994. De nieuwe Vrije school zit nog in een beginstadium maar de aanmeldingen voor deze bijzondere vorm van onderwijs beginnen al binnen te komen.

Dit bericht van Gabriël Hoogendoorn staat op de website Nieuws uit Hilversum. Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk. Hij vervolgt met:

Pas eind september zal de school officieel openen, maar er wordt nu wel al lesgegeven in een kleuterklas en in klas 1/2 wat bij regulier onderwijs groep 3/4 is. Door de hoeveelheid aanmeldingen zal er in januari 2018 een tweede kleuterklas worden gestart.

De school is ontstaan uit een ouderinitiatief die van mening is dat het reguliere onderwijs niet voldoet aan wat een kind nodig heeft om te groeien. Zij vinden dat de kinderen de ruimte moeten krijgen om hun eigenheid en talenten zelf te ontwikkelen zonder dat daar een gevoel van druk vanuit school bij komt kijken. In eerste instantie wilde de school samenwerken met de vrijeschool uit Bussum, maar doordat de scholen binnen twee gemeentes vallen is dit niet mogelijk als het gaat om financiering.

Gelukkig was het Stichting Stip, die het in januari voor het ouderinitiatief mogelijk maakte om een vrije school te starten. Stichting Stip heeft meerdere scholen in Hilversum, dus ouders hebben een breed aanbod als het gaat om de keuze van scholen. Daarom is de Vrijeschool De Windkanter een goede toevoeging bij Stichting Stip, omdat zij weer een nieuwe onderwijsvisie brengen binnen de Stichting. Zo zegt een moeder waarvan haar kind op de Windkanter zit over deze nieuwe onderwijsvisie “Leer met hart en handen en niet alleen taal en rekenen.”

De foto is gemaakt door Gabriël Hoogendoorn

Geschreven door Gabriël Hoogendoorn

Verschenen op de website Nieuws uit Hilversum. Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van actualiteiten uit de regio.

Selecteer plaatsen

Meer achtergronden

Alle achtergronden 

Meer activiteiten

Volledige agenda