verbindt wie mee wil blijven bewegen


Geplaatst op vrijdag 15 september 2017

Start vrijeschool in Castricum

In Castricum hebben ouders die niet tevreden waren over het onderwijsaanbod in de regio een nieuwe eigen school opgericht. Zo liet het Noordhollands Dagblad weten op 4 september 2017.
Jacqueline Braak is een van de ouders die het initiatief heeft genomen tot de oprichting van de Vrije School Castricum. ‘Mijn kinderen hebben op een hele fijne goede school gezeten met betrokken docenten, maar ik miste dat beetje extra wat de Vrije school wel biedt.’

Stichting Ithaka schreef op 7 september over de ‘Opening Vrijeschool Castricum’:

In dit jaar, waarin het precies 70 jaar geleden is dat de eerste Haarlemse vrijeschool de deuren opende, is Ithaka verheugd om een nieuwe vrijeschool welkom te heten.
Het ouderinitiatief in Castricum had de wens om kinderen meer te laten leren dan alleen de geijkte vakken die er bij het reguliere onderwijs vaak zijn. Na een voortvarend traject om alle formele zaken te regelen en een zomer flink klussen was het op dinsdag 5 september zo ver; de opening van Vrijeschool Castricum. De opening is een unicum omdat er in de laatste 30 jaar in Nederland geen nieuwe vrijescholen zijn opgericht.
De school is gestart met 32 kinderen, 1 kleuterklas en een combinatieklas. Moe maar voldaan konden de ouders deze week de kinderen naar een prachtige school brengen waar zij werden ontvangen door de directie Dick Bruin en Jacqueline Braak met een lied en een mooi verhaal.
Wij wensen de kinderen een mooie reis toe waarbij ze gaan leren met hoofd, hart en handen.

De website van de school geeft nadere bijzonderheden:

We hebben op dit moment een kleuterklas (groep 1 en 2) en een combinatieklas 1/2/3 (groep 3/4/5). In de loop van schooljaar 17/18 zal daar al een tweede kleuterklas bijkomen omdat er veel nieuwe 4 jarige kindjes instromen. De school is gevestigd in de oude Augustinusschool aan de Dr. van Nieveltweg 20 in Castricum.
Bij de kleuters is nog ruimte voor nieuwe kinderen; in de 1/2/3 combinatieklas vooral nog bij de 2e en 3e klassers. Mocht je vragen hebben over de school of het vrijeschool onderwijs in het bijzonder; op de contactpagina vindt je verschillende mogelijkheden om contact met ons op te nemen: we geven graag antwoord op al je vragen.

Foto: NH: Tom Jurriaans


Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van actualiteiten uit de regio.

Selecteer plaatsen

Meer achtergronden

Alle achtergronden 

Meer activiteiten

Volledige agenda