verbindt wie mee wil blijven bewegen


Geplaatst op woensdag 14 juni 2017

De vrijeschool zal in 2019 honderd jaar bestaan

In 2019 bestaat de vrijeschool 100 jaar. In dat jaar zal het groots gevierd worden met verschillende activiteiten, initiatieven en projecten van over de hele wereld, ook in Nederland.

Maar de weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Daarom is nu al een een internationale campagne van start gegaan onder de titel Waldorf 100, waar ook de Nederlandse vrijeschoolbeweging in is vertegenwoordigd. Op de website van Waldorf 100 is al veel te lezen over de thema’s en alle initiatiefkracht.

De Vereniging van vrijescholen gaat samen met de Pedagogische Sectie en andere partners de initiatieven en ideeën die nu al ontstaan in Nederland in kaart brengen en verbinden. Voor de zomer wordt een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor het hele speelveld van de vrijeschoolbeweging om de ideeën in beeld te brengen en de krachten te bundelen. Initiatiefnemers voor projecten en activiteiten rond de Waldorf 100 viering kunnen zich melden via vereniging@vrijescholen.nl.

In de tussentijd kun je de film “Learn to Change the World” bekijken en je laten inspireren door mensen uit de hele wereld die werken vanuit de vrijeschoolpedagogiek.

Bron: Vereniging van vrijescholen


Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van actualiteiten uit de regio.

Selecteer plaatsen

Meer achtergronden

Alle achtergronden 

Meer activiteiten

Volledige agenda