verbindt wie mee wil blijven bewegen

Bekijk hier gezamenlijke antroposofische agenda


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open dag bij Staatsvrije vrijeschool Iduna – rekenen in een houtwal en taalles met vergeet-mij-nietjes

28 mei 2016 @ 10:00 - 12:00

Voor iedereen die meer wil weten over Iduna en graag persoonlijk een kijkje komt nemen, organiseert de staatsvrije basisschool Iduna een Open Dag op zaterdag 28 mei 2016. De kinderen laten zien waar ze aan hebben gewerkt. De leerkrachten zullen dan vertellen over de school en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Iduna verhuist komend schooljaar naar een prachtige natuurplek in Galder, ten zuiden van Breda.

Iduna is een kleine vernieuwende basisschool, geïnspireerd vanuit de antroposofie en staatsvrij. Het doel van hun onderwijs is om aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind. En niet het kind ondergeschikt te maken aan het systeem. Ze wensen de kinderen levend en echt onderwijs te bieden, door te leren in en van de natuur. Iduna wil de kinderen de wereld laten ontdekken vanuit het doen, om zo tot begrip te komen. Iduna opende hun deuren op 31 augustus 2015 in een serene achtertuin in Breda, met één kleuterklas en een combinatie onderbouwklas.

Wat houdt dat nu eigenlijk in, leren in en van de natuur?

Zomaar een greep van een lesdag op School Iduna: ‘Samen lopen de onderbouwkinderen door het  speelbos. De regen klettert in stromen omlaag. ‘Ik weet een plek juf, daar kunnen we schuilen,’ roept een onderbouw-leerling. Even later zitten we allemaal op elkaar gepakt in een hut in een houtwal,’ vertelt juf Marilke Jorinde. ‘Het dak niet hoger dan een meter hoog. We dampen van het vocht. Als iedereen een plekje heeft gevonden, vliegen de rekensommen ons om de oren. En we ontdekken dat een woord als vergeet-me-nietjes heel veel woorden in zich draagt. Als de druppels minder worden, staan alle kinderen in en bij de sloot verderop. Er is kikkerdril en die moet mee naar school. ‘Kunnen we zien hoe ze kikkers worden juf!’’

Wil je ook naar School Iduna, of wil je er meer over te weten komen, heb je vragen? Op zaterdag 28 mei 2016, is er een open dag. We beginnen om 10.00 uur, op de Oranjeboomstraat 167. We  sluiten onze deuren wanneer alle vragen beantwoord zijn rond 12.00 uur. Aanmelden kan via: iduna@schooliduna.nl. Meer info via: www.schooliduna.nl en www.facebook.com/schooliduna.

Gegevens

Datum:
28 mei 2016
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

School Iduna
Oranjeboomstraat 167
Breda,
+ Google Maps
Website:
http://www.schooliduna.nl/